Eujazz Young Talent Award 2019

SLIM (NL)

Onder het motto ‘ruim baan voor jong muziektalent in de Euregio’ reikt de Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek (SLIM) zondag 1 september in het Cultuurhuis de ‘Eujazz Young Talent Award 2019’ uit. De winnaar vliegt daarna linea recta naar Cultura Nova voor een optreden in de Spiegeltent.

‘De Eujazz Young Talent Award’ is een prijs voor amateur en/of aankomende professionele muzikanten t/m 27 jaar. SLIM heeft de prijs in het leven geroepen als impuls voor zowel jong jazztalent als voor de podia voor jazzmuziek die ‘the next generation’ een plek willen bieden. Solisten en bands uit de gehele (eu)regio kunnen deelnemen aan de competitie die zich focust op jazz in de breedste zin. Een professionele jury met vertegenwoordigers van musici, opleidingen en pers selecteert de winnaar.

SLIM wil de culturele infrastructuur voor geïmproviseerde muziek in Limburg toegankelijk maken, versterken en verbeteren. Het doel is meer mensen kennis te laten maken met en meer plezier te laten beleven aan geïmproviseerde muziek. Hiervoor ondersteunt SLIM experimenten, concepten en ontwikkelingen in Limburg en Euregio.