Effraction Nocturne

ilotopie (FR)

Effraction Nocturne: een spectaculaire wereldprèmiere op het water in Zilverzandgroeve Beaujean

Het Franse gezelschap ilotopie brengt een spektakel naar Zilverzandgroeve Beaujean in de vorm van een surrealistisch fresco op het water. Sterker nog, de voorstelling van Effraction Nocturne (Nederlands: Inbreuk in de Nacht) wordt volledig óp het water bij de zilverzandgroeve gespeeld. Het water vorm het toneel voor een compleet dorp met huizen, bewoners, bomen en zelfs een heus dorpsplein. Toch is niets wat het lijkt… Treed binnen in de surrealistische wereld van ilotopie met de wereldpremière (!) van Effraction Nocturne.

Ironie, surrealisme en spelingen van het lot

Geïnspireerd op het werk van cineast en kunstenaar David Lynch, streetart-kunstenaar Isaac Cordal en videokunstenaar Bill Viola, schets het gezelschap een poëtische droomwereld met een duister randje. Het is een prachtige beeldende theatervoorstelling vol ironie en spelingen van het lot. Een surrealistisch verhaal ontvouwt zich op het water, voor de ogen van het publiek.

ilotopie: van de moerassen van de Carmague tot aan Seoul

De gerenommeerde Franse compagnie ilotopie is beroemd voor haar spectaculaire voorstellingen op water. Het gezelschap is ontsprongen in de Camargue, de regio waar de Rhône uitmondt in de Middellandse Zee. Het is dan ook niet gek dat ilotopie zich vanuit de Zuid-Franse moerassen heeft ontwikkeld tot een van de pioniers van het openlucht spektakeltheater op water. Reeds in 2007 boekte de Franse groep veel regionale en landelijke aandacht met de uitvoering van Fous de Bassin (Water Fools) tijdens Cultura Nova. Na mondiale successen van de moerassen van de Camargue tot aan Russische havensteden en zelfs Seoul, keert ilotopie met Effraction Nocturne in 2019 eindelijk weer terug naar Cultura Nova!

 

Dineren voorafgaand aan deze voorstelling? Dit jaar kunt u tijdens Cultura Nova weer eten in en rond de Spiegeltent. Reserveer snel!

 

 

REGISSEUR: JULIEN BONELLI
TEKST EN REGIE: DOMINIQUE NOEL
MUZIEK: SAM DE AGOSTINI
LICHTONTWERP: GUILLAUME SARROUY
KOSTUUMS: ANN WILLIAM
TECHNIEK: GHISLAIN BERTRAND, SÉBASTIEN COULOMB, ANDRÀS HAJDU, WILLIAM NEFUSSI, ERIC NOEL, THOMAS NOMBALLAIS, PASCAL WYROBNIK
CAST: SÉBASTIEN COULOMB, FANNY DECOUST, EMMANUEL FLEURY, ANDRÀS HAJDU, DANIELA LUNA, WILLIAM NEFUSSI, FABIENNE PASSABET, VINCENT SAINT-LOUBERT BIE