Dreamers

Mami Izumi

Deze voorstelling wordt uitgezonden door L1 televisie op dinsdag 29 december om 18.30 uur en 23.30 uur, woensdag 30 december om 13.25 uur, vrijdag 1 januari om 9.00 uur


Waarom is het belangrijk je eigen dromen achterna te gaan? 

In Dreamers reflecteert Mami Izumi op onze samenleving door de blik van de amusementsindustrie met haar overdaad aan vreugde en verondersteld geluk. Hoe kunnen we onze identiteit vinden in een wereld waarin we voortdurend oppervlakkige rollen aan moeten nemen en deel uitmaken van sociale kringen om geaccepteerd te worden? Met krachtige elementen van de amusementsindustrie wordt in beweging, geluid en beeld een platform gecreëerd voor de authentieke reis van vijf individuen: vijf breakdancers met hun persoonlijke verhalen, ervaringen, worstelingen, wensen, dromen en het verlangen om hun eigen plek te vinden in onze samenleving.

Mami Izumi

Mami Izumi (Japan, 1987) studeerde aan de Salzburg Experimental Academy of Dance in Oostenrijk. Zij danste bij verschillende internationale dansgezelschappen voordat ze in 2015 naar Maastricht verhuisde. Daar danste ze in verschillende choreografieën van GOTRA. In samenwerking met VIA ZUID ontwikkelde zij zich als choreografe en maakte ze Cotton (2017), Blind Walk (2018), Fukan – Bird’s Eye (2019) en de gewaagde danssolo Polished (2019), waarvoor ze samen met Roshanak Morrowatian de BNG Bank Dansprijs won. “De jury meent in Polished een sleutelwerk te herkennen in het groeiende oeuvre van deze, ook afzonderlijk opererende, vrouwen. Expressief, origineel, gewaagd. Met een intermenselijk onderwerp waarover je ook na de voorstelling nog lang kunt doorpraten”, aldus de jury.

Met Dreamers verdiept Mami haar samenwerking met breakdansers van HFC Dancestudio. Als choreograaf werkte ze eerder met hen aan Romeo and Juliette, de openingsvoorstelling van Cultura Nova 2019 door Toneelgroep Maastricht. Dreamers creëerde zij i.s.m. VIA ZUID en Cultura Nova.

VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk. In en vanuit Limburg. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten. Tijdens Cultura Nova 2020 presenteren VIA ZUID-makers Reggy van Bakel, Mami Izumi, Silke van Kamp, Hendrik Kegels en Lieke van der Vegt hun nieuwste werk.

Credits
Concept, regie en choreografie Mami Izumi
Teamleiding en choreografie Jop Vermeesch
Muziek (productie en compositie) Brendan Gijzen
Dans HFC crew (Joey, Marciano, Diego, Luc en Gianni)
Outside eye Roshanak Morrowatian
Lichtontwerp Jean-Lou Caglar
Tekst Merlijn Huntjens
Producent Stichting HFC Crew
Coproducenten Cultura Nova en VIA ZUID
Subsidiënt Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg
Met dank aan Cultuurhuis Heerlen, Schrit_tmacher

Dreamers is een coproductie i.s.m. VIA ZUID en Cultura Nova