DOTT en EP release

Reggy van Bakel

Een muzikale en visuele reis rond de toekomstige aarde.

We zijn nu hier
en kijken terug
naar wat we gedaan hebben
Waar geld regeerde
en onze planeet werd toegetakeld
vertrokken we om terug te keren
Het is tijd voor actie
tijd voor verandering

Reggy van Bakel creëert met DOTT een nieuwe muzikale belevingswereld, waarin hij zijn gevoelens over verschillende maatschappelijke thema’s kracht bij wil zetten. Zijn elektroakoestische ensemble, bestaande uit onder meer blazers, strijkers en synthesizers, biedt hem een uitgebreid klankpalet dat hij op een experimentele wijze laat samensmelten tot een dromerig en filmisch geheel. Repetitieve ritmische en melodische lagen vormen soms abstracte, maar vooral vloeiende vormen die ondersteund door visuals zijn belevingswereld tot leven wekken.

 

Reggy van Bakel
Reggy van Bakel (1989) is klassiek slagwerker (opleiding Fontys Conservatorium Tilburg) en componist. Een zeer veelzijdig muzikant die zich net zo thuis voelt in een band als in een groot orkest. Hij maakt deel uit van de vaste bezetting van VanDryver, Cast Glass en VONK. Daarnaast is hij actief in theaterproducties en regelmatig werkzaam bij symfonieorkesten en (professionele) blaasorkesten. Hij creëerde DOTT in het Muzieklab van Intro in Situ i.s.m. VIA ZUID.

 

Intro in Situ
Intro in Situ is een vooruitstrevend huis en ontwikkelingsplatform voor hedendaagse muziek en klankkunst. Al 35 jaar maakt Intro – vanuit Maastricht – ruimte voor de creatie van muziek (van Gregoriaans tot hiphop, gestileerde natuurklanken en filmmuziek), de ontwikkeling van makers van muziek en voor wetenschappelijk onderzoek naar de rol van muziek in de maatschappij.

 

VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg
VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk. In en vanuit Limburg. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten.

Credits
Wieke van Rosmalen, vocals
Reggy van Bakel, gitaar
Remy Alexander, gitaar
Marc Alberto, bass en synths
Frank Wintermans, drums
Loïc Giepmans, visuals
Gabriela Torres, viool
Susannah Nieuwenhuizen, altviool
Diederik Smulders, cello

DOTT is een coproductie i.s.m. Via Zuid en Cultura Nova