Dichter op de Muur

Heleen Schoone (NL)

 

‘Gedichten liggen op straat. Je moet ze alleen nog even oprapen.’

Naar dichter Bert Schierbeek

 

Murals in Heerlen: ze zijn overal. Je loopt erlangs, je vindt ze mooi, interessant of vreemd. Je kunt er uren naar kijken, je kunt er hele verhalen over vertellen, ze betekenen iets voor je, je kunt er van alles bij verzinnen. Je kunt er gedichten over schrijven!

Schrijfworkshops

Hou je van schrijven en ben je geïnteresseerd in murals? Doe dan mee met een van de workshops ‘Dichter op de muur’. Laat de beelden spreken en maak er woorden van. De workshop begint met samen kijken naar de mural. Het schrijven gebeurt binnen, in de buurt van de mural, onder leiding van schrijfdocent Heleen Schoone. Je schrijft aan de hand van voorbeelden van bekende dichters. Elke workshop is op een andere plek.

In 1998 begon Heleen Schoone te freelancen, vooral als journalist en tekstschrijver. De afgelopen jaren is ze actief als educatief auteur voor onder meer uitgeverij Noordhoff. Sinds 2016 geeft Heleen Schoone cursussen creatief schrijven. Ze heeft het vak geleerd aan Dactylus Academie voor schrijfdocenten. Ze heeft er geleerd hoe je goed kunt lesgeven, maar moest natuurlijk ook zelf gedichten en fictieverhalen schrijven. Dat laatste, schrijven voor de lol, vanuit je fantasie en zonder opdracht, was nieuw voor haar, spannend en verrijkend.

 

Iedereen kan meedoen.

Geen echte schrijfervaring nodig!