Deep Bass Healing Machine

Intro in Situ / Angela de Weijer

In de hal van Station Heerlen in het Maankwartier rollen grote geluiden door de ruimte. Ze raken de fysieke lichamen van reizigers en passanten.

2020 heeft ons hongerig achtergelaten, verstoken van sociaal contact en aanrakingen, vaste rituelen en zomerse vieringen. Door een tijd lang vooral digitaal te leven hebben we als organismen een ernstig tekort aan gezonde trillingen opgelopen. Angela de Weijer helpt deze tekorten aan te vullen. Haar composities brengen je voor even in een staat van paradijselijke luchtspiegeling, waarna je verkwikt je reis kunt vervolgen.

Vergeet wat je weet

Angela is audiovisueel kunstenaar, componist en producent van multidisciplinaire ervaringen, die aanmoedigen tot anders luisteren naar en denken over de wereld zoals we die kennen. Als maker is ze een combinatie tussen een detective en een jager, vaak verwikkeld in fenomenologisch onderzoek over groot of klein geluid en op zoek naar sporen van magisch realisme. Als je ervoor openstaat je perceptie tijdelijk door haar te laten verstoren kan ze iets voor je betekenen. Je bent uitgenodigd te vergeten wat je weet, en je open te stellen voor het ongebruikelijke!

Intro in Situ

Intro in Situ is een vooruitstrevend huis voor hedendaagse muziek en klankkunst. Al 35 jaar maakt Intro – vanuit Maastricht – ruimte voor de creatie van muziek (van Gregoriaans tot hiphop, gestileerde natuurklanken en filmmuziek), de ontwikkeling van makers en wetenschappelijk onderzoek naar de rol van muziek in de maatschappij. Sinds 2020 geven drie componisten – Angela de Weijer, Germaine Sijstermans en Rutger Muller – door hun werk en onderzoek richting aan Intro in Situ’s artistieke koers. Intro’s motto pushing the boundaries between sound and space is hen op het lijf geschreven.

 

Met steun van Stichting Dioraphte.

 

Deep Bass Healing Machine is een coproductie i.s.m. Intro in Situ en Cultura Nova en maakt deel uit van de Stadmaakweek. Met dank aan de Nederlandse Spoorwegen.