Lezing: De Wilhelminaberg geeft ‘schwung’ aan de regio

Een symbolistische berg 

De Wilhelminaberg in Landgraaf is een belangrijke, iconische plek in Parkstad. De berg is van heinde en verre zichtbaar en staat symbool voor het hernieuwde elan van de regio. Een regio in transformatie. 

Lichtkunstwerk
IBA wil deze iconische plek markeren door middel van een tijdelijk lichtkunstwerk. Snowworld en de top vormen samen één landmark en geven het geheel ‘schwung’. 

Tegelijkertijd met het plaatsen van het lichtkunstwerk en de inrichting van de top van de berg, start een maatschappelijke dialoog. Voorafgaand aan en tijdens het expositiejaar discussiëren we met de omgeving van de berg en de bewoners van de regio over de betekenis van de Wilhelminaberg voor de regio.

Onder regie van de gemeente Landgraaf worden de top, de trappen en de zogenoemde aanlanding opnieuw ingericht. 

Benieuwd naar alle ontwikkelingen rondom de Wilhelminaberg, de maatschappelijke dialoog en de toekomstplannen van Gemeente Landgraaf? Meld je hier aan voor de lezing. 

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.