De vissen komen, mild

Ruud Horrichs i.s.m. Nooit te oud?! (NL)

Age Friendly Cultural City Roermond presenteert Nooit te oud?!

Zes mensen van 55 jaar en (veel) ouder uit Roermond en omgeving verkennen het spanningsveld van theater maken, waarbij ze zich richten op een sterke hier en nu beleving, op eigenheid en verhalen. Hun ervaringen, vragen en belevingen zijn verwerkt in een fysieke, beeldende en fantasierijke voorstelling.

Roermond wil een leeftijdsvriendelijke stad zijn, waar ruimte is om op een prettige manier oud te worden. Gezamenlijk ontwikkelden ECI cultuurfabriek, Welzijnsorganisatie Wel.kom, de Koninklijke Harmonie Roermond en de gemeente Roermond ‘Nooit Te Oud?!’.

Het programma biedt workshops en activiteiten waar 55-plussers muziek (leren) maken, in een theatervoorstelling spelen of met beeldende kunst aan de slag gaan. Een manier om ontmoetingen tot stand te brengen.

De voorstelling ‘De vissen komen, mild’ is het resultaat van de samenwerking tussen ‘Nooit te oud?!’ en theatermaker Ruud Horrichs.

Ruud Horrichs studeerde in 2010 aan de Academie voor Theater Tilburg af met een locatievoorstelling in de Scheld’Apen Antwerpen, ‘De kale zangeres’. Hij richtte hiervoor het gezelschap De Eenzamen op. Sedert die tijd is hij actief als theatermaker en docent, onder andere op de Kunsthumaniora Hasselt en bij het theatercollectief De Eenzamen.