De achterkant van Heerlen

Het Zuidelijk Toneel (NL)

ALLE VOORSTELLINGEN VAN ‘DE ACHTERKANT VAN HEERLEN’ ZIJN UITVERKOCHT! Schrijf je in voor de wachtlijst.

In De achterkant van Heerlen duikt Het Zuidelijk Toneel dieper in op de verborgen samenleving achter de misdaadcijfers van onze stad. Wie zijn de mensen die de gemiddelden zo omhoog helpen? En waarom gaat criminaliteit vaak over van generatie op generatie? Uiteindelijk kennen we allemaal wel iemand waar we ons vragen bij stellen.

Een drankje, een blowtje, een pilletje, een lijntje: het klinkt onschuldig. Gebruik jij wel eens wat? Drugs voorzien in een breed gedragen behoefte. De bijbehorende criminaliteit is een gevolg van onze diepe verlangens naar spanning en verdoving. In De Achterkant van Heerlen duiken we dieper in de verborgen samenleving achter de drugscriminaliteit in deze stad.

Tieners die in de derde persoon spreken, mannen die het liefst zwijgen, een wijk met verschillende gezichten, een door spijt gepijnigde oude man. De Achterkant van Heerlen is een collage voorstelling in vijf delen. Elk met een eigen kleur, een eigen karakter, maar samen vormen ze een spannend, thrillerachtig geheel.

De Achterkant van Heerlen is niet waargebeurd. Het is geen pamflet, noch een preventieproject. Het verheerlijkt niets, velt geen oordeel en geeft geen antwoorden. Het stuk verwart en het stelt gerust, roept vragen op en levert gegarandeerd een goed gesprek op over broederschap, zwijgen én Heerlen.

Theatercrimi met hiphop

Maak kennis met het theater zoals u het nog nooit hebt gezien. Een grote cast – met onder andere Björn van der Doelen en Mike Weerts – zorgt voor een zinderende en louterende avond. De achterkant van Heerlen is dan ook geen doordeweekse theatervoorstelling, maar een stevig spektakel met theater, muziek en dans.