Circus Noël (6+)

Familiefilm

Circus Noël is een klein familiecircus, waar de magie, het avontuur en de romantiek van het circusleven de boventoon voeren, ondanks het vaak harde bestaan. Het circus zou zó op Cultura Nova kunnen staan. Alleen zijn de rollen ditmaal omgekeerd en speelt Cultura Nova de hoofdrol in deze supertoffe familiefilm over de twaalfjarige Karo.

Het verhaal

Karo loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren komt hun deelname aan het festival in gevaar en dreigt Karo haar nieuwe circusfamilie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het ze lukken om het circus en hun vriendschap te redden?

Cultura Nova op het grote doek

In het voorjaar van 2019 ging ‘Circus Noël’ in première. De film is het vervolg op de gelijknamige jeugdserie, die in december 2017 werd uitgezonden op Zapp. De film speelt zich niet alleen grotendeels af op Cultura Nova, enkele scenes zijn ook tijdens het festival in 2018 opgenomen.

‘Circus Noël’ is geproduceerd door hetzelfde team als dat van ‘AchtsteGroepers Huilen Niet’ (2012), ‘Oorlogsgeheimen’ (2014) en ‘Storm: Letters van Vuur’ (2017). Het scenario is in handen van Karen van Holst Pellekaan en Anjali Taneja. Regisseur is Dennis Bots. De producenten zijn Incredible Film en Phanta Basta!. De film werd onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO fonds, Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Heerlen Mijn Stad, Cultura Nova en Abraham Tuschinski Fonds.