Centaures, toen wij nog kinderen waren

Théâtre du Centaure

Paardenvoorstellingen Théâtre Du Centaure geannuleerd vanwege ongeluk, collega-circustheater Recirquel geeft extra voorstellingen tijdens festival Cultura Nova in Heerlen. Klik hier om naar de voorstellingspagina van Recirquel te gaan.

 

Acrobatische theatervoorstelling met paarden

Dressuur met durf en poëzie en met liefde voor het paard

Met veel durf, acrobatie en lenigheid, maar ook met veel genegenheid en liefde voor de paarden die een belangrijke rol spelen op het toneel, vertelt deze voorstelling het waargebeurde verhaal van Camille en Manolo; de  oprichters van het Théâtre du Centaure, een ruitertheatergezelschap gevestigd in Marseille. Centaures quand nous étions enfants betekent letterlijk vertaald: Centaures, toen wij kinderen waren  

Op het toneel verschijnen twee mensen die versmolten lijken met hun indrukwekkende paarden: twee centauren: Camille-Gaïa en Manolo-Indra. De twee theatrale wezens belichamen een op hun lijf geschreven tekst van Fabrice Melquiot. Het verhaal van Camille en Manolo voert de toeschouwers terug naar hun eigen bron.

Het bewijs; Centauren bestaan! 

Welke kinderen waren Camille en Manolo? Hoe hebben ze elkaar ontmoet? Hoe hebben zij in de loop der jaren samen de utopische plek met hun paarden, die Théâtre du Centaure is geworden, bedacht en opgebouwd? Hoe kun je van jezelf houden, als je ervoor gekozen hebt om met dieren te leven? Hoe kunnen wij elkaar liefhebben als het leven met dieren zoveel beschikbaarheid en strengheid vereist? Hoe hou je van jezelf als je dieren niet langer als dieren beschouwt, maar als stukjes van jezelf? 

Durven wij te geloven, zoals Camille en Manolo dat brutaal, poëtisch en hartstochtelijk doen, dat zij versmolten zijn met hun dierlijke deel en een van de meest fascinerende mythologische wezens vormen?

Credits
Tekst en regie Fabrice Melquiot
Regie assistent Mariama Sylla
Hippische choreografie Camille & Manolo
Met Camille & Manolo, Indra (Spaanse hengst) & Gaïa (Friese hengst)
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Camille & Manolo
Geluid en muziek Nicolas Lespagnol-Rizzi
Fotografie Martin Dutasta
Licht Jean-Marc Serre
Met de stemmen van Elsa Scholler, Timeo Bonnano, Lua Gaggini, Laurent Schefer, Christiane Suter, Claude Thébert 

Deze voorstelling is met Nederlandstalige boventiteling.