Café COVAR – #familyroots

Compagnie COVAR

Een kleine explosie van vertelkunst,  

een warme muzikale belevenis.  

Voor Café COVAR – #familyroots strijkt de jonge theatermaker Sebas van der Donk neer in stadsdeel Heerlerheide. Daar gaat hij in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door hun buurt. Café COVAR is een vertelconcert met één theatraal performer en twee muzikanten. De verhalen van de jongeren uit Heerlen schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’. 

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Twee jonge theatermakers verdiepen zich onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck in het samengaan van jongeren, hun verhaal en in muziektheater. De makers oogsten de verhalen van jongeren en ontwikkelen op basis hiervan één muzikale tekst als eindproduct.  

Het vertelconcert Café COVAR – #familyroots editie Heerlen is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova.  

Credits: 

Performers: Sebas van der Donk, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Sebas van der Donk 

Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren 

Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré  

Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokkenen, Cultureel Centrum Corneliushuis 

Let op: de voorstellingen tijdens het eerste weekend van Cultura Nova (vrijdag 27 augustus t/m zondag 29 augustus) vinden plaats in het Corneliushuis, de voorstellingen tijdens het tweede weekend van Cultura Nova (vrijdag 3 september t/m zondag 5 september) vinden plaats in de Stadstuin Heerlen Centrum).