Café COVAR – #familyroots

Compagnie COVAR

Een kleine explosie van vertelkunst,

Een warme muzikale belevenis.

Café COVAR is een vertelconcert met een theatraal performer en twee muzikanten. Meerdere verhalen van jongeren uit Heerlerheide schetsen samen een universeel portret over identiteit en de plaats waar je opgroeit. Over de hardheid van dit stadsdeel van Heerlen. Waar komt het vandaan? Hoe ga je er mee om? Blijf je hier of ga je weg? En is dat dan voor altijd?

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater. De makers gaan in gesprek met diverse jongeren en ontwikkelen op basis hiervan een muzikale tekst.

Voor de editie Dwars door Beton streek de jonge theatermaker Sebas van der Donk neer in Heerlerheide.
Het vertelconcert Café COVAR #FamilyRoots is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.

Met dank aan Rik, Maaike, Senna, Karan, Tadjay, Kinay, Tim, Lysette, Xennah, Mandy, Tom en Charlotte, Cultureel Centrum Corneliushuis en Kunstencentrum Voo?uit Gent.

Duur voorstelling: ~30 minuten

Credits
Performers: Sebas van der Donk, Kwinten Mordijck en Stef Heeren

Tekst: Sebas van der Donk
Compositie en muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren

Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Techniek: Etienne Robbertz

Zakelijke leiding: Carla Leurs
Coproductie: Festival Cultura Nova

Het vertelconcert Café COVAR – #familyroots editie Heerlen is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Tijdens Cultura Nova 2021 zal de première van deze voorstelling te zien zijn.

Let op: de voorstellingen tijdens het eerste weekend van Cultura Nova (vrijdag 27 augustus t/m zondag 29 augustus) vinden plaats in het Corneliushuis, de voorstellingen tijdens het tweede weekend van Cultura Nova (vrijdag 3 september t/m zondag 5 september) vinden plaats in de Stadstuin Heerlen Centrum).

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.