Boekpresentatie ‘Maankwartier. Het wonder van Heerlen’

Joos Philippens en Michel Huisman

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT

De presentatie duurt circa driekwartier. Aansluitend kun je het boek GRATIS op het Maanplein bij een pop-up boekenstand van Boekhandel Van der Velden Van Dam laten signeren, voor iedereen vrij toegankelijk.

Een gesprek over een achtbaan van zeventien jaar.

Schrijver Joos Philippens en Michel Huisman praten in de Royal-bioscoop over hun zeer intensieve samenwerking van de afgelopen twee jaar. Deze leidde tot het boek Maankwartier. Het wonder van Heerlen. Over de successen en teleurstellingen die Huisman in de aanloop naar en tijdens de bouw van Maankwartier beleefde. En nog altijd beleeft.

Een kunstwerk

Een Middeleeuws ogende vesting. Een bezienswaardigheid. Dat is Maankwartier in Heerlen. Deze gloednieuwe centrumwijk weerspiegelt ook het verleden van de stad, met elementen van kloosters en de mijnen. De bijzondere vorm van het gebied met station, woningen, restaurants en kantoren is bedacht door de kunstenaar Michel Huisman. Hij ziet het Maankwartier als een statement tegen de ‘gevoelloze’ hedendaagse architectuur en deponeerde zijn iconische attractie officieel als kunstwerk.

Een achtbaan van zeventien jaar

Het boek ‘Maankwartier. Het wonder van Heerlen’ beschrijft een achtbaan van zeventien jaar, waarin het verzet groot was en een voortijdig einde keer op keer onvermijdelijk leek. Nu moet Maankwartier de eerder door drugs verscheurde stad helen. Wat vast staat: durf en standvastigheid hebben tot iets uitzonderlijks geleid.