BLUE MOON – LOOP NAAR DE MAAN

Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars (Parkstad Limburg Prijs)

Een mini-kunsttour langs lokale makers in Maankwartier in Heerlen.

Tijdens de mini-kunsttour BLUE MOON – LOOP NAAR DE MAAN staat het ‘podium’ voor jonge talentvolle kunstenaars centraal. Met een knipoog naar de roerige periode die achter ons ligt, maar vooral met een blik op de toekomst voor deze jonge talenten. Na een periode van binnen zitten gaan we KUNST kijken, over KUNST praten, KUNST kopen en KUNSTENAARS ontmoeten.

De tour voert je langs vijf bijzondere panden aan het Maanplein in het Maankwartier. In dit kunstwerk an sich exposeren kunstenaars uit Nederlands- en Belgisch Limburg hun werken. Dagelijks is er ook een aantal kunstenaars in een open atelier aan het werk. Om de sfeer compleet te maken wordt de kunsttour in de weekenden omlijst door live muziek met medewerking van SCHUNCK Muziek & Dans. Er komen kleinschalige rondleidingen, waarin bezoekers, mogelijke kopers en investeerders persoonlijk kennis kunnen maken met de kunstenaars. En op woensdagmiddag is er een kunstactiviteit voor kinderen.

Met de aandacht die de Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars heeft voor met name jong talent in de beeldende kunst, is er automatisch aandacht voor jonge/nieuwe kunstvormen in alle mogelijke disciplines. Samen geven de  kunstenaars een treffend beeld van de uitzonderlijke kwaliteit die onze regio op het gebied van de beeldende kunsten in huis heeft.

Deelnemende kunstenaars:

Amber Delahaye, Amber Lalieu, Anke Huntjens, Bas van den Hout, Boris Dieleman, Ellis Driessen, Emile Hermans, Emma Peters, Dave De Leeuw, Fien Cox (B), Floor Martens Gladys Zeevaarders & Sophie Johns, Jorden Boulet, Kaspar Dejong, Kim Gromoll, Lola Safari, Linda Lenssen, Myrthe Triepels, Niels Vaes (B), Paulius Sliaupa, Pleun Moons, Quinn Zeljak, Reinier Vrancken, Ruben Castro (B).

BLUE MOON – LOOP NAAR DE MAAN is een initiatief van Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars i.s.m Weller, SCHUNCK Muziek en Dans en Cultura Nova. De tour wordt mede mogelijk gemaakt dankzij investeerders uit het bedrijfsleven, de Provincie Limburg en de gemeente Heerlen.

Met dank aan Provincie Limburg, Ondernemersfonds Heerlen en Cultura Nova.

 

Kindermiddag:

Za 28 augustus en wo 1 september / vanaf 14.00 uur

 

SCHUNCK muziek

Za 28 augustus + za 4 september / 17.00-18.30 uur