BALSAM

Laika & Zefiro Torna (BE)

Muziektheater met proeverij
BALSAM is een muzikale en zintuiglijke performance. Een alchemistisch concert waarin muziek samensmelt met verrassende geuren, smaken en sensaties. Deze ode aan het leven en het mysterie ervan kreeg ★★★★★ van Concertnieuws.be en is nog coronaproof ook.

De bedwelmende muziek voert je mee langs traditionele gezangen uit Portugal, Griekenland en IJsland, mystieke klanken van Hildegard Von Bingen, 15de-eeuwse polyfone muziek en eigen composities. De teksten van de liederen gaan terug op verzen uit het Bijbelse Hooglied, gedichten van Vergilius en Horatius en op de poëzie van tijdgenoten van Baudelaire en Verhaeren. Ze gaan over het spel van de liefde, over verlangen en verdriet, de zoete geur van jasmijn en de schoonheid van een boom. Ze zijn een hulde aan de helende, stimulerende en betoverende werking van kruiden en planten.

Alchemistische processen
Terwijl bedwelmende muziek je meevoert, ben je getuige van fascinerende alchemistische processen. Olie stolt tot eetbare parels, een bloemknop geeft een elektrische sensatie, een mineraal blijkt een zoete lekkernij. Alchemisten reiken je ongekende proeverijen en geuren aan. Convivialiteit oftewel de ‘kunst van het samenleven’ als troost. BALSAM doet dromen, is spiritueel en zinnelijk, aards en hemels tegelijk. Een ode aan het leven en het mysterie ervan.