as long as we are playing (vanaf 8 jaar)

kabinet k (BE)

As long as we are playing is een voorstelling als een speeltuin, waarin de aanstekelijkheid van het spel het vertrekpunt vormt voor elke beweging en interpretatie. Spel als een onuitputtelijke bron van impulsen. Spel waarin regels zich manifesteren in de handen van de mensen die ze hanteren, volgen, veranderen, bijsturen, manipuleren, negeren, … Spel als de plaats van plezier en harmonie, maar ook van conflict en macht. Spel als spiegel van onze mogelijkheden, van onze natuur, van ons samenleven. 

Speel je samen of tegen elkaar? Alleen of in groep? Wie bepaalt de regels? Wat gebeurt er als iemand ze verbreekt? En wat staat er op het spel?

As long as we are playing laat tien dansers en muzikanten zien van verschillende generaties als spelende wezens. Overgeleverd aan elkaar in een andere, tijdloze wereld waarin bijzondere regels en onzegbare geheimen gelden. Waar alles volmaakt ernstig, vrij en zonder nut is.

Voor as long as we are playing werken Kwint Manshoven en Joke Laureyns voor het eerst samen met componist Thomas Smetryns, wiens muziek door kinderen en door muzikante Marieke Berendsen uitgevoerd zal worden. Beeldend kunstenaar Amy Franceschini tekent voor de scenografie.

“As long as we are playing is misschien wel de meest radicale en authentieke voorstelling van kabinet k tot nu toe. (…) “Wat een gelukzaligheid om naar te kijken. Zo punky zagen we kabinet k nog nooit.” – DE STANDAARD 

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live- of nieuw gecomponeerde muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk. Kabinet k benadert dans op een zeer organische manier. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel.

As long as we are playing is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

Credits: 

Choreografie: Joke Laureyns & Kwint Manshoven

met Marieke Berendsen, Nona de Neve, Ilena deBoeverie, Marie-Lou Liberale, Kwint Manshoven, Juliette Spildooren, Zoë Demoustier, Lili van den Bruel, Aya Vanvinckenroye

Compositie: Thomas Smetryns

Scenografie: Amy Franceschini & Dirk de Hooghe

Licht: Dirk de Hooghe

Dramaturgie: Mieke Versyp

Kostuum: Sofie Durnez & Andrea Kraenzlin

Geluid: Pino Etz

Fotografie: Kurt van der Els

Communicatie en spreiding: Mieke Versyp

Productie: kabinet k & LOD muziektheater & hetpaleis

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent en de Tax Shelter maatregel podiumkunsten van de Belgische Federale Overheid