as long as we are playing (8+)

kabinet k, hetpaleis & LOD muziektheater / 8 - 88 jaar

Een voorstelling als een speeltuin voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

As long as we are playing laat tien dansers en muzikanten zien van verschillende generaties als spelende wezens. Overgeleverd aan elkaar in een andere, tijdloze wereld waarin bijzondere regels en onzegbare geheimen gelden. Waar alles volmaakt ernstig, vrij en zonder nut is.

Deze nieuwe voorstelling van kabinet k, hetpaleis & LOD muziektheater gaat over spelen en over de noodzaak ervan, of je nu oud of jong bent. De dansers dagen elkaar uit, via een spel van beweging en live muziek. Al spelend tonen zij het spel als een onuitputtelijke bron van impulsen. Spel waarin regels zich manifesteren in de handen van de mensen die ze hanteren, volgen, veranderen, bijsturen, manipuleren, negeren… Spel als de plaats van plezier en harmonie, maar ook van conflict en macht. Spel als spiegel van onze mogelijkheden, van onze natuur, van ons samenleven. Speel je samen of tegen elkaar? Alleen of in groep? Wie bepaalt de regels? Wat gebeurt er als iemand ze verbreekt? En wat staat er op het spel?

De makers

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig. Live- of nieuw gecomponeerde muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van beeldende kunst zijn constanten in het werk. Met zijn voorstellingen wil het gezelschap een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel.

Voor as long as we are playing werken Kwint Manshoven en Joke Laureyns voor het eerst samen met componist Thomas Smetryns. Beeldend kunstenaar Amy Franceschini tekent voor de scenografie.

Credits

Choreografie Joke Laureyns & Kwint Manshoven
Dansers Marieke Berendsen, Nona de Neve, Ilena Deboeverie, Marie-lou Liberale, Lorenz Ludovic Maes, Kwint Manshoven, Juliette Spildooren, Louise Tanoto, Lili van den Bruel, Aya Vanvinckenroye
Compositie Thomas Smetryns
Scenografie Amy Franceschini & Dirk de Hooghe
Licht Dirk de Hooghe
Dramaturgie Mieke Versyp
Kostuums Sofie Durnez & Andrea Kraenzlin

Geluid Pino Etz

As long as we are playing is een productie van kabinet k & LOD muziektheater & hetpaleis met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent en de Tax Shelter maatregel podiumkunsten van de Belgische Federale Overheid.