Abstractiepark 7090

Intro (NL)

Op zoek naar iets merkwaardigs? Zin in betoverende muziek of fantastische attracties? In ‘Abstractiepark 7090’ op het festivalplein (Burg. van Grunsvenplein) vind je het allemaal. Zoals ieder jaar toont het Maastrichtse muziekproductiehuis Intro bijzondere nieuwe muzikale projecten op Cultura Nova. In ‘Abstractiepark 7090’ hoor je nieuwe muziek, zie je moderne kunst en ervaar je de spanning en sensatie van de kermis in een vrolijke geometrische vormgeving: zeven kolommen, een piramide en een cluster van enorme bollen staan opgesteld in de openbare ruimte. Zij vormen de drie hoofdabstracties: De Grom, De Grot en De Groet. In elke abstractie valt voor de nieuwsgierige bezoeker van alles te beleven.

Het kunstenaarscollectief 7090 laat een spoor van vernieuwing achter en wil ons de weg wijzen naar een samenleving die kwetsbaarheid omarmt, waar men elkaar vertrouwt en waar men samen durft te spelen. Zij zijn nieuwsgierig naar wat er gebeurt als je niet meer precies weet wat je ervaart of wat er gaat komen. Ze voelen opwinding wanneer ze hun fantasie de vrije loop laten. Geregeld denken ze ‘wat gebeurt hier?’ of ‘waar kijken en luisteren we in hemelsnaam naar?’. Zij geloven dat het aanstekelijk werkt om deze open houding te delen met het publiek.

‘Abstractiepark 7090’ neemt je mee naar een wereld waar nieuwsgierigheid boven angst gaat. Een toegankelijke en opwindende smeltkroes van kunsten.