1+1

Ensemble 88

Ensemble 88 presenteert een dubbelconcert in de aanloop naar Cultura Nova. Twee korte concerten achterelkaar op een bijzondere locatie in Heerlen centrum. Paul Plankert, artistiek leider van Ensemble 88, zegt hierover: “Toen Festival Cultura Nova ons vroeg of we iets kleinschaligs konden brengen dat zelfs in tijden van grote restricties overeind kan blijven, was het voor ons duidelijk als 1 plus 1: we gaan een aantal solowerken brengen die uiteraard zeer de moeite van het beluisteren waard zijn en die zelfs in een minimale setting goed tot hun recht komen. Voilà ons programma met solowerken voor viool, klarinet, piano of slagwerk. Enkele werken met live elektronica, dus het wordt een afwisselend geheel.”

We verdelen u als publiek over twee ruimtes en spelen alles twee maal zodat ook Jaap van Dissel en Hugo de Jonge tevreden zullen zijn.

Ensemble 88 is een professioneel, dynamisch ensemble, gespecialiseerd in hedendaagse kamermuziek. Het ensemble stimuleert vernieuwing op muziekgebied door compositieopdrachten te geven en deze werken uit te voeren in overleg/samenwerking met de componist. Cross-overs met beeldende kunst, literatuur, film en architectuur maken onderdeel uit van de programmering. Het ensemble heeft Maastricht als thuisbasis en de provincie Limburg en de omringende Euregio Maas-Rijn als kernwerkgebied. Ensemble 88 heeft een vaste kern van zeven musici. Naast de traditionele kernbezetting – dwarsfluit (altfluit, piccolo), (bas)klarinet, (alt)viool, cello, piano, slagwerk – werkt het ensemble geregeld samen met een sopraan.

Concert A:
Gergely Vajda – Lightshadow-trembling voor klarinet
Branka Popovic – One / Jedan voor viool & live-elektronica
Paul Pankert – connected III voor klarinet & live-elektronica

Concert B:
Steve Reich – Clapping Music voor slagwerk
Christian Wolff – Exercise 27 – Peace March voor snare drum
Thomas Larcher – Smart Dust voor piano
Philip Glass – 1 + 1 for 1 Player & Amplified Table Top voor tafel

Musici:

Johan Naus, klarinet

Paul Pankert, viool

Jan van den Boomen, slagwerk

Wouter Bergenhuizen, piano

Gregor Pankert, live-electronics