Cultura Nova

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Sinds de eerste editie in 1991 biedt het festival theater, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties, in samenwerking met culturele en andere partners, zoals Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK Glaspaleis en Filmhuis De Spiegel.

Cultura Nova daagt uit, prikkelt, verrast en boeit. Al 29 jaar.

Lees meer

Het festival is ontstaan vanuit het verlangen ander theater te bieden dan het reguliere aanbod, buiten de officiële zalen. Cultura Nova zocht naar vernieuwende crossovers met beeldende kracht en kwaliteit. Naar interactie tussen locatie en voorstelling en tussen voorstelling en publiek. Cultura Nova weet te raken met theater in een verlaten kasteel, dans in een zandgroeve en concerten in een parkeergarage. Inmiddels is Cultura Nova bekend om haar bijzondere programmering op buitengewone locaties. Met intieme ontmoetingen en grootse ensceneringen. Met wereldberoemde internationale acts en beginnende theatermakers uit de regio.

Het festival stimuleert al 29 jaar talentontwikkeling door een podium te bieden aan vernieuwende makers. Als coproducent verleidt Cultura Nova sinds enkele jaren jonge (inter)nationale makers om zich te laten inspireren door het DNA van de regio, met zijn eigen(zinnige) culturele en ruimtelijke dynamiek. Met onder meer kwalitatief hoogstaand jeugdtheater helpt Cultura Nova liefde voor het theater te ontwikkelen. Theater dat ontroert, fascineert, schuurt en verbindt, dat is Cultura Nova.

Eten & slapen

Tafelen@CulturaNova

Tafelen tijdens Cultura Nova

tafelen

Elke avond kun je heerlijk tafelen op het sfeervolle festivalplein of in de Spiegeltent van Cultura Nova. Enkele ondernemers uit de regio bereiden elke avond verrassende gerechten in de vorm van een buffet. Als gast kun je zelf een maaltijd of menu, bestaande uit verschillende hapjes van een paar euro per stuk, samenstellen. Dit jaar heeft het buffet op het festivalplein een duurzaam tintje, met zoveel mogelijk ambachtelijke streekproducten. Tevens wordt het eten op ecologische disposables geserveerd.

Het buffet start elke avond vanaf 17.30 uur. Hierdoor ben je ruim op tijd klaar om verder te genieten van het avondprogramma. Uiteraard kun je ook gewoon een frietje of losse snacks bestellen.

Overnachten

Visit Zuid-Limburg

visit zuid limburg

Er is een ruim aanbod aan over­nachtings­mogelijk­heden in Zuid-Limburg. Klik hier voor meer informatie over plaatselijke hotels, bed & breakfasts, pensions etc.

Urban Sleepover

Overnachten in hartje Heerlen!

festivalculturanovaheerlenurbansleepover2017-3

Durf jij dit slaapavontuur in de stadse wildernis aan? De ‘Urban Sleepover’, mogelijk gemaakt door De Vijf Pleintjes en Heerlen Mijn Stad. Lees er alles over en reserveer snel!

Bereikbaarheid

Parkeren

Parkeermogelijkheden Heerlen

qparklogo
interparking

Er is genoeg mogelijkheid tot parkeren bij Q-park of Interparking Maanplein.

Openbaar vervoer

Reizen met Arriva en NS

Maastricht_Arriva_treinen_2016

Het centrum van Heerlen is zeer goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Het Centraal Station ligt slechts op enkele minuten loopafstand van het festivalplein.
Kijk voor meer informatie over de reistijden van- en naar Heerlen op http://9292.nl/

Heerlen Mijn Stad

Promotie binnenstad Heerlen

HeerlenMijnStad is een centrumorganisatie die zich tot doel stelt het centrum van Heerlen aantrekkelijker en sfeervoller te maken.

Klik hier voor meer informatie >

Vrijwilligers gezocht!

Meewerken aan Cultura Nova?

Cultura Nova Zomerfestival Heerlen zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Er zijn extra handen nodig voor onder andere het opbouwen en afbreken van locaties en decors, ondersteunen in de publiciteit en publieksbegeleiding.

Ieder jaar werken zo’n 70 vrijwilligers mee om Cultura Nova tot een onvergetelijk feest te maken. Meewerken met Cultura Nova staat garant voor veel gezelligheid, sfeer en mooie voorstellingen. Je komt voor en ook eens achter de schermen, werkt samen met gezelschappen en kunt gratis naar voorstellingen.

Kijk hier in het archief van Cultura Nova 2012-2017. Voor de archiefpagina van afgelopen jaar klik hier.