Zakelijke vrienden

De Cultura Nova Club van 100 is een nieuw initiatief: Een plek waar u het nuttige met het aangename kan combineren, in een culturele ambiance. Even geen ‘business as usual’, maar prettig zakendoen in een ongedwongen festivalsfeer!

U laat als Club van 100 lid zien een maatschappelijk betrokken ondernemer te zijn in uw eigen regio. Voor een jaarlijkse vaste bijdrage krijgt u als lid van deze club een aantal gebruikelijke voordelen maar ook verrassende ‘a la carte’-mogelijkheden en betrokkenheid bij de doorontwikkeling van het festival.

Voor meer informatie over de Club van 100 van Cultura Nova kunt u contact opnemen met Bart van Hooren via sponsoring@culturanova.nl of +31(0)6 – 212 876 50.

Leden van de Club van 100

Leden Club van 100 Tibert Lagarde, Hans Fiering, Bertie Bisschops en Monique Bovens vertellen over Cultura Nova en hun lidmaatschap

***

Nieuw lid ‘in the picture’Afbeeldingsresultaat voor boek en offermans

Als marktleider in de regio Parkstad hecht het team van Boek en Offermans Makelaars zeer aan hoogstaande cultuur zoals ook Cultura Nova die elk jaar weer brengt en te zien aan het toenemend aantal bezoekers staan we daar niet alleen in.

Toch zijn we te lang te bescheiden geweest in het uitdragen van het groot aantal mogelijkheden op het gebied van cultuur dat onze mooie regio te bieden heeft. Ons prachtige theater dat landelijk op de 5e plaats staat met top-voorstellingen en dat jaarlijks het euregionale 3-weekse dans festival Schrittmacher brengt en nog veel meer…
Het Jaarlijkse Pinkpop festival in Landgraaf is het oudste pop-festival van Nederland, Parkcity-life, het Mijnmuseum, het Termenmuseum, museum Schunck, het intenationaal Breakdance-festival allemaal in Heerlen. De musea in Kerkrade. Teveel om op te noemen.

Boek en Offermans vindt het dan ook vanzelfsprekend bij te dragen om deze cultuur in de regio te versterken door toe te treden tot de BSSN-club van Cultura Nova. We zijn een grote fan van Cultura Nova met zijn spectaculaire openings-acts, de prachtige feesttent. De steeds weer prachtige voorstellingen zoals afgelopen jaar Carmina Burana in de zandgroeve. De optredens van Groupe F, Les Plasticiens Volantes, La Fura dels Baus en Laika. Stukken als Alice, Ich Bau mir ein Schloss, Emma en vele andere voorstellingen. Het is mooi om te zien dat er in de programmering aandacht is voor de jeugd die de toekomst is.

Ook dit jaar kijken we weer met grote belangstelling uit naar het programma en zullen we bij veel voorstellingen van de partij zijn.

***

Lagarde & You in Laika’s ‘Cantina’

Soms stap je binnen in een fascinerende wereld waarin mensen samen dromen, vloeken, lachen en eten. In dit geval gaat het over ‘Cantina’ van het Belgische theatergezelschap Laika. Maar wie kent het beeld niet van zijn werk? En als er minder gelachen en gedroomd wordt, dan is het tijd voor een volgende stap. De ondersteuning van mensen bij zo’n stap is de specialiteit van Tibert Lagarde en zijn team van Lagarde & You Loopbaanontwikkeling.

Lagarde & You kwam tijdens Cultura Nova 2018 naar de ‘Cantina’ van Laika, om met elkaar en andere bezoekers te dromen, lachen en eten. Om samen te ontspannen en nieuwe plannen te maken voor de toekomst. Het Heerlense bedrijf is actief op het gebied van loopbaanbegeleiding, outplacement, re-integratie, assessments en ondernemerscoaching. Regelmatig verzorgt het bedrijf informatiebijeenkomsten voor bedrijven over de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Zo had Tibert ook al gesproken met collega-ondernemers tijdens het ondernemersontbijt in de Spiegeltent op het Festivalplein. Over de kansen van cultuur voor ondernemers. Zelf neemt Tibert medewerkers en relaties dus mee naar voorstellingen van Cultura Nova. De context van het festival, en theater in het algemeen, brengt nieuw perspectief. Wilt u weten wat Cultura Nova kan betekenen voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

***

Vitale medewerkers en artiesten door Zen-Fire

Ellen Meijers, de eigenaar van Zen-Fire, is een van de sponsors van Cultura Nova. Samen met haar medewerkers verzorgt ze sinds Cultura Nova 2015 stoelmassages. Artiesten en medewerkers hebben bij Zen-Fire een ontspannend moment tijdens de gezellige drukte van het festival. Vaste medewerkers weten de stoelmassages goed te vinden. Ook het Belgische gezelschap Laika is niet alleen vaste gast van Cultura Nova, maar ook van Zen-Fire. Als nodig springt Ellen Meijers en haar team in om artiesten gezond te houden voorafgaand of na afloop van een optreden in Theater Heerlen. Vitale artiesten en medewerkers zijn onmisbaar om Cultura Nova tot een succes te maken.

***

Limburg in samenwerking met de organisatoren van het festival. Het is een club waar mensen uit het bedrijfsleven elkaar ontmoeten, in een culturele ambiance. Even geen ‘business as usual’, maar prettig netwerken in een ongedwongen festivalsfeer.

Eén van de leden van de Club van 100 is Monique Bovens van Berden Grandissimo. Topcollecties van bekende modehuizen, gedegen mode advies en gezelligheid voor kleding met een maatje meer; daar staat Grandissimo voor. Collecties van uitsluitend bekende kwaliteitsmerken, want kwaliteit is waar Monique Bovens en haar team voor staan.

Monique Bovens van Berden Grandissimo: “Voor mij als ondernemer betekent Cultura Nova een culturele beleving van ongekend niveau voor de stad Heerlen met grote aantrekkingskracht voor de regio.”

Het tiendaags festival Cultura Nova is mogelijk dankzij kaartverkoop, sponsorinkomsten, regionale en provinciale subsidies, landelijke fondsen en overige inkomsten. Meer dan 40% van de uitgaven die het festival doet, worden direct in Heerlen en de regio Parkstad besteed. De economische ‘spin off’ van Cultura Nova overtreft vele malen het budget van het festival en is van niet te onderschatten waarde voor de vitaliteit van de regio.